۲۷ بهمن ۱۳۹۰، ۱۱:۵۷

طهماسبی:

970 بیمار دیالیزی و پیوندی تحت پوشش انجمن بیماران کلیوی زنجان هستند

970 بیمار دیالیزی و پیوندی تحت پوشش انجمن بیماران کلیوی زنجان هستند

زنجان - خبرگزاری مهر: مدیر انجمن بیماران کلیوی استان زنجان گفت: در حال حاضر 970 بیمار دیالیزی، پیوندی و مراقبتی تحت پوشش در استان بنا به مسائل و مشکلات درمانی و اجتماعی از خدمات حمایتی انجمن استفاده می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، عبادالله طهماسبی، شامگاه سه شنبه در جمع خبرنگاران فرایند کاهش بیماران کلیوی در استان زنجان یادآور شد و افزود: در حال حاضر کاهش تعداد بیماران دیالیزی را فرهنگ سازی از طریق انجمن، رسیدگی به دارو و درمانهای مورد نیاز بیماران دیالیزی و تدوین و اجرای برنامه های نوین آموزشی و پیشگیری از برنامه های مهم انجمن بیماران کلیوی استان در زمینه کاهش آمار بیماران کلیوی استان زنجان است.

وی ادامه داد: در مقایسه با دهه آخر سال 1380مراجعه بیماران کلیوی افزایش یافته و مراجعه در بخش دیالیز کاهش داشته است.

طهماسبی افزود: آمار نشان می دهد در سال 1388 هزار و 900 نفر در سال 1389 چهار هزار و 800 نفر و در 10ماههً اول سال 1390 چهارهزار و 200 نفر بیمار خاص به درمانگاه ها مراجعه کرده اند.

مدیر انجمن بیماران کلیوی استان زنجان گفت: بنابراین این آمار از سال 88 تا 10 ماههً اول سال 90 در بخش دیالیز دو درصد بوده که در کشور به طور میانگین 10تا 17درصد افزایش داشته و خروجی از طریق پیوند 50 درصد انجام شده که 30 نفر پیوند کلیه بوده و 70درصد در دو ساله اخیر پیوند از مرگ مغزی.

طهماسبی با بیان اینکه هر بیمار دیالیزی باید هفته ای 3بار و هربار 4ساعت برای انجام دیالیز و تزریق سوزن به مراکز ما مراجعه کند افزود: این امر باعث هدر رفت وقت و انرژی و  به وجود آمدن مشکلات روحی و روانی و عقب ماندن از مسائل کاری و اجتماعی که از طرفی بیماری خاموش تلقی می شود و باید برای شناسایی و غربالگری مردم و فرهنگسازی برای حل شدن مشکلات بیماران و درمان بهتر نیز کمک و یاری شود.

وی کلنگ زنی ساختمان آموزشی درمانی در 19 اسفند به مناسبت روز جهانی کلیه، مشاوره و آموزش قبل و بعد از درمان، ایجاد بخش خدماتی اشتغالزایی برای برآورده شدن دغدغه های بیماران و خودکفا کردن آنها از برنامه های انجمن بیملاران کلیوی است.

مدیر انجمن بیماران کلیوی استان زنجان گفت: تآسیس باشگاه فرهنگی ورزشی که محرکه ای برای بیماران می شود و این مسئله باعث می شود که بیماران خاص در مسابقات داخلی و خارجی فعالیت داشته باشند.

طهماسبی افزود: آمار روند رشد بیماری کلیوی و سنگ کلیه در استان از بقیه مناطق بیشتر است و همشهریان ما نگرانی از سنگینی آب زنجان دارند.

مدیر انجمن بیماران کلیوی استان زنجان افزود: بررسی که انجام شده و نتایجی که صورت گرفته نشانگر این است که آب سنگین (املاح زیاد) هیچ تآثیری در این مسئله ندارد و ما باید در شبانه روز آب زیادی مصرف کنیم.

طهماسبی افزود: نیازی به جوشاندن آب نیست زیرا در این صورت مقادیری از املاح مورد نیاز بدن و موجود در آب از بین می رود، پس بهتر است آب را به صورت طبیعی و جوشانده نشده مصرف کنیم.

کد خبر 1535538

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha